Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Philip von Platen - årets ledare 2016"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Philip von Platen - årets ledare 2016


Vår tränare Philip von Platen blev utsedd till årets ledare av nämnden för Fritid & Folkhälsa. Såhär skriver kommunen:

På kommunfullmäktiges sammanträde den 4 april fick Philip von Platen 29 år ta emot stipendium på 5 000 kronor efter att ha utsetts till 2016 års ledare i en ungdomsorganisation.Philip von Platen

Nämndens motivering till stipendiet:
Philip von Platen har på kort tid lyckats vända en negativ spiral med minskat medlemsantal till ett ökat engagemang i klubben som fått till följd att medlemsantalet ökat och att fäktare som tagit paus återkommit. Ett kvitto på hans engagemang och ledaregenskaper kom vid säsongens första tävling i masterserien där han coachade fram en av fäktarna till guld. Det är med stor glädje och stolthet vi överlämnar årets ledarstipendium till Philip för att han ska kunna vidareutveckla sig i sin roll som coach och förebild i klubben.

Fäktningen betyder mycket för Philip

Philip, det var en fin motivering, hur har du lyckats med detta?

–  Ohh nä vet inte, det har bara kommit naturligt. Ingen annan tog över i föreningen, jag är den enda som är kvar sedan föreningen bildades 1999.

Hur länge har du varit tränare?

– Jag har tränat själv sedan jag var 11 år. När jag var 13-14 år blev jag hjälptränare. Nu tränar jag både yngre och äldre i klubben.

Vad betyder fäktklubben för dig?

– Tydligen ganska mycket, annars hade jag inte varit kvar. Om jag inte hade tagit över som ordförande och tränare hade klubben runnit ut i sanden, det vore dumt. Det här blir en del av livet när man hållit på så länge. Jag kör tre träningar varje vecka och anpassar mina jobbtider så att jag kan träna på eftermiddagarna.

Vad betyder ditt engagemang för fäktarna?

– Det är nog ganska mycket. Det har blivit bättre stämning. Folk kommer tillbaka och tränar och vi har börjat tävla.

Filtrera nyheter

År Månad

KF99 - fäktning för alla!

 Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: info@kf99.se

 

 

 
Följ KF99 på Facebook!

 

Svenska spel logo


 

Postadress:
Kungsbacka FK 1999 - Fäktning
Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Besöksadress:
Sommarlustskolan, Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@kf99.se

Se all info