Hoppa till sidans innehåll

Åsa 7:a i världen bland juniorer

10 APR 2016 10:39
Junior VM i Bourges, Frankrike.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2016 14:56

utfall

JVM 2016 gick av stapeln i Bourges, Frankrike, och i junior värja damer var blandannat Åsa uttagen att representera Sverige vilket hon verkligen gjorde.

I poule omgången vann hon 4/6 matcher och fäktningen kändes redan här bra för det var snubblande nära 6/6 matcher.

I 128:an får hon möta en mexikanska som det i första perioden var svårt att få kläm på med då Åsa ändrade avståndet mot henne sakta men säkert börja hämta upp de poäng som hon låg under med gick hon till slut vinnande ur duellen.

I 64:an möter hon en kanadensiska där  hon också först hamnade i underläge men med ett tålamod nötte hon ner även henne. Därefter började Åsa storfäktas och hon slår ut två amerikanskor. I kvarten möter hon sedan kinesiskan Yixuan Xiang.

Fram till 8-8 kändes det som Åsa hade ett övertag men sedan hände något och Åsa fick svårt att stoppa Xiang och åkte på en förlust med 11-15. Slutplacering 7:a i världen !  Grattis till en finfin placering

KF99 - fäktning för alla!

 Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: This is a mailto link

 

 

 
Följ KF99 på Facebook!

 

Svenska spel logo


 

Postadress:
Kungsbacka FK 1999 - Fäktning
Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Besöksadress:
Sommarlustskolan, Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info