Hoppa till sidans innehåll

Victor Väggö silvermedaljör i herrmaran

09 NOV 2014 09:49
Kungsbacka Fäktklubbs Victor Väggö gjorde en mycket fin insats under herrmaran i Karlskrona med 45 startande fäktare
  • Skapad: 09 NOV 2014 09:49

Karlskrona Herrmara - Alexaner Johansson-Philip von Platen-Victor Väggö

Alexander, Philip och Victor

 

Under första tävlingsdagen möter alla fäktare varandra, så det blev en maratontävling med 44 matcher för var och en. Under andra dagens tävling fäktades det direktutslagningsmatcher. Victor vann alla matcher fram till finalen där det blev stopp mot seniorlandslagsfäktaren Adam Larsson. Även övriga Kungsbackafäktare fäktade bra. Landslagsmeriterade Philip von Platen slutade 8a och Alexander Johansson slutade 20e.

Skribent: Malin Westberg

KF99 - fäktning för alla!

 Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: This is a mailto link

 

 

 
Följ KF99 på Facebook!

 

Svenska spel logo


 

Postadress:
Kungsbacka FK 1999 - Fäktning
Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Besöksadress:
Sommarlustskolan, Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info