Hoppa till sidans innehåll

KF99 vann Guld i lag SM - strålande fäktning!

02 DEC 2014 20:27
Det har varit en fantastisk helg för Kungsbacka Fäktklubb. KF99 vann lag SM-guld efter strålande fäktning!
  • Skapad: 02 DEC 2014 20:27

SM-guld till Kungsbacka

De Svenska Mästarna heter Philip von Platen, Victor Väggö, Adrian Pop och Peter Linkvist. Fäktklubben har vunnit flera individuella SM-Guld tidigare och JSM Guld i omgångar, både i lag och individuellt. Helgens fina insats var KF99s andra SM tecken i rad i lagvärja för seniorer. Det blev flera fina vinster under dagen. Seger över de två Stockholmsklubbarna Fäktföreningen för Fäktkonstens Främjande och Djurgården i kvarts respektive semifinal. I finalen tog KF99 direkt kommandot mot Uppsala och Victor Väggö hade 9 stötars ledning inför sista matchen och kunde avsluta lagmötet till seger. Tränare Adrian Pop är jublande glad över klubbens SM-guld.

Skribent: Malin Westberg

KF99 - fäktning för alla!

 Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: This is a mailto link

 

 

 
Följ KF99 på Facebook!

 

Svenska spel logo


 

Postadress:
Kungsbacka FK 1999 - Fäktning
Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Besöksadress:
Sommarlustskolan, Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info