Tränare

Philip von Platen, tränare fr o m hösten 2016

Adrian Pop, (tjänstledig hösten 2016)

Adrian_Pop_2015

Adrian har jobbat för KF99 sedan våren 2004. Han examinerades som Maitre d`Armes i 1991 i Bukarest och är dessutom universitetsutbildad idrotts- och hälsolärare. Han är olympier (Barcelona - 1992), har blivit rumänsk och svensk mästare ett flertal gånger.

Han tränade det svenska juniorlandslaget mellan 2008-2012 och från 2014 är han landslagtränare för det svenska senior damlandslaget.

Tränare historik

Sedan klubben startades har många hjälp klubben som tränare. Här är en historisk beskrivning.

Björne Väggö varit med sedan år 2000 och hjälpte klubben som tränare fram till 2012. Björne är silvermedaljör på OS 1984 i LA.

Vladimir Jouferov, kommer från vitryssland. Hjälpt KF99 sedan klubben startade fram till 2009. Först har han tränat våra florettfäktare men från och med hösten 2005 även värjtränare.

Johan Skårbratt var den tränare som startade klubben 1999 och var klubbens huvudtränare fram till sommaren 2003.

Martin Magnusson, Christian Ferrera, Martin Roth florettränare från Göteborg hjälpte till under 1999-2001 som tränare.

Jonas Mattisson och Victoria Uddh ansvarade för lördagsträningen i flera år fram till år 2004.

Uppdaterad: 08 SEP 2016 08:45

KF99 - fäktning för alla!

Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: This is a mailto link

Följ KF99 på Facebook!

Svenska spel logo