Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Alla som tävlar för klubben skall ha all egen utrustning.  Mask, jacka, underväst, byxor, handske, långa strumpor, fäktskor och minst 2 vapen och kroppskablar.

www.fencing.se finns länkar till några webshops i Sverige. Kolla också in http://www.leonpaul.com i England.Tänk på att vara ute i mycket god tid eftersom leveranstiderna varierar.

I samband med tävlingar så finns det oftast möjlighet att köpa utrustning.
Prata med din tränare eller någon i styrelsen om du har frågor om fäktutrustning.
Du kan även kontakta Magnus Linde på mail: This is a mailto link.

 
 

 

Svenska Fäktförbundets säkerhetsbestämmelser

Säkerhetsbestämmelserna är obligatoriska på alla tävlingar som arrangeras i Sverige om inte andra bestämmelser är bindande (Nordiska, FIE mm) samt rekommenderas att tillämpas på träning. Säkerhetsbestämmelserna gäller den klass man deltar i.  (FIE= Federation International d`Èscrime, Internationella Fäktförbundet).

Seniorer, Juniorer och Yngre Juniorer
Fäktdräkt 800 N. FIE-märktMask 1600N. FIE-märkt.Underväst 800N. FIE-märkt.Klinga Klinglängd 5. Flexibilitet enl. reglementet.

Äldre Ungdom, 13-14 år
Fäktdräkt Hel och ren. Alternativt 800 N FIE-märkt i kombination med hel och ren undervästMask 1600N. FIE-märkt.Underväst 800N. FIE-märkt. Alternativt enkel underväst men hel och ren i kombination med 800 N fäktdräkt.Klinga Klinglängd 5. Flexibilitet enl. reglementet.

Yngre Ungdom, 11-12 år
Fäktdräkt Hel och ren. Alternativt 800 N FIE-märkt i kombination med hel och ren undervästMask Fri från skador.Underväst 800N. FIE-märkt. Alternativt enkel underväst men hel och ren i kombination med 800 N fäktdräkt.Klinga Klinglängd = max 2.

Miniorer, upp t.o.m. -10 år
Fäktdräkt Hel och ren. Inga krav på FIE-märkning..Mask Fri från skador. Inga krav på FIE-märkning.Underväst Hel och ren. Inga krav på FIE-märkning.Klinga Klinglängd

 

Uppdaterad: 20 JUL 2016 11:09 Skribent: Thomas Karlsson

KF99 - fäktning för alla!

 Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: This is a mailto link

 

 

 
Följ KF99 på Facebook!

 

Svenska spel logo


 

Postadress:
Kungsbacka FK 1999 - Fäktning
Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Besöksadress:
Sommarlustskolan, Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info