Hoppa till sidans innehåll

Rogers pokal


Familjen Skårbratt har skänkt denna fair play pokal som är ett vandringspris och delas ut på Kungsbacka Masters i januari.

Priset går till den fäktare som utmärkt sig på ett extra bra sportsmannamässigt sätt under tävlingens två dagar. Domarna nominerar kandidater och sedan är det tävlingsledningen som avgör.

 

rogerspokal

2016-års fair-playpris gick till till Christopher Stormark från Bergens fäktklubb med motiveringen:

"Christopher talade om för domaren att stöten satt i golvet, fastän han låg under och behövde poäng."

KBA Masters 2015 Alina, Fair Play Pris

Alina Gordon-Achour, FFF vann Familjen Skårbratts Fair Play pris 2015. Motiveringen löd: ”För att i poulen ha stöttat, peppat och tröstat en medtävlare som var ledsen och ville avsluta tävlingen”. Att se till så att även sina motståndare mår bra är verkligen tecken på fair play tycker vi i Kungsbacka Fäktklubb. Grattis Alina!

 

KBA Masters 2014 fair play

2014 gick priset till Jesper Tellnes från Bergens Fekteklubb. Jesper fick priset för att han lånade ut ett av sina vapen till en av fäktarna i poulen som fått alla sina vapen utdömda. Grattis Jesper!

 

rogerspokal2013_2

2013 vanns priset av Carl-Johan Eriksson, Djurgårdens IF. Carl-Johan lånade ut ett vapen till sin motståndare som fått båda sina vapen utdömda.

 

VIG_5720

2012 vanns priset av Emma Ludén, WFF, Örebro. Några av motiveringarna löd: "Lugnt och bra beteende på pisten, en mycket trevlig fäktare att döma" samt "För bra fäktning samt god sportsmanna-anda och ett gott humör".

Uppdaterad: 21 JUL 2016 10:08

KF99 - fäktning för alla!

 Kungsbacka Fäktklubb bildades 1999 av Roger Skårbratt. Vi blev snabbt en av Sveriges mest framgångsrika ungdomsklubbar och klubbens fäktare är ständigt med i toppen och levererar framskjutna placeringar. Fäktning är en olympisk sport som varit en tävlingsgren i alla olympiader!

Vill du prova på fäktning?  Fäktning är för alla, barn som vuxen. Vi har något för alla målgrupper: nybörjargrupper för barn och vuxna, fortsättningsgrupper, motionsfäktning och om du vill satsa på tävlingsfäktning.

Vår huvudtränare är Philip von Platen gemensamt med Emma Wertsén och ungdomstränare. Philip emottog 2016 års ledarstipendium från Kungsbacka kommun och är en erfaren fäktare både nationellt och internationellt. Emma Wertsén är ett känt namn i fäktvärlden med en silvermedalj i VM 2015 och tvåfaldig OS-deltagare.

Börja med fäktning nu!

För mer information maila till: This is a mailto link

 

 

 
Följ KF99 på Facebook!

 

Svenska spel logo


 

Postadress:
Kungsbacka FK 1999 - Fäktning
Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Besöksadress:
Sommarlustskolan, Sommarlustvägen 2B
43446 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info